economie

Slecht nieuws voor Blokker. Naast het afstoten van Leen Bakker, Xenos en Intertoys worden er bij de winkelketen zelf 1900 banen geschrapt en 100 winkels gesloten.

Vorig jaar werd nog vol goede moed alles omgegooid. De winkels werden verfrist, nieuwe producten en Blokker kreeg internationale allure door commercials met de Amerikaanse actrice Sarah Jessica Parker.

Deze reclame wordt ze wel betaald gezet vandaag. Paul de Leeuw twittert dat het de schuld is van Sarah Jessica Parker.

De reacties op social media komen wel redelijk overeen. Veel mensen vinden het jammer dat er winkels verdwijnen maar tegelijkertijd geven ze aan zelden nog in Blokker te komen.

En veel twitteraars leggen de vinger op de zere plek: Action heeft de plek van Blokker inmiddels ingenomen. ‘De Blokker is de dure overbodige variant geworden’ twittert iemand.


Sinds 2012 zijn er 60 Blokker winkels gesloten, terwijl er bij Action 120 bij zijn gekomen. Met het sluiten van nog eens 100 Blokker-filialen zou het zomaar kunnen dat er binnenkort meer Actions zijn dan Blokkers.

Dat er iets moest gebeuren bij Blokker was duidelijk, want je ziet dat de winst de afgelopen jaren enorm is gedaald. In juni komen de nieuwe cijfers, dus misschien dat we daar wel aan gaan zien waarom dit nu nodig was.

Vorige maand kwam in ieder geval naar buiten dat de vernieuwingen deels werden teruggedraaid. Zo werd besloten dat aloude Blokker producten zoals het sudderplaatje, het radiatorbakje en de groene zeep weer terug werden gebracht in het assortiment.

Al met al zorgt de onrust er in ieder geval voor dat veel mensen met het V&D-scenario in hun achterhoofd kijken naar de ontwikkelingen bij Blokker.